In de winterperiode verbruikt men over het algemeen meer gas en stroom dan in andere tijden van het jaar. Doordat de verwarming vaker aan gaat wordt er fors meer gas verbruikt. Gezien gas in Nederland vrij prijzig is, is het raadzaam om je energiekosten zo veel mogelijk te beperken. Energieleveranciers spelen hier op in door te stunten met hoge kortingen en dure cadeaus.

Energieleverancier acties

De acties van energieleveranciers lopen ver uiteen. Zo zijn er gratis tablets en cadeaubonnen beschikbaar, maar ook hoge kortingsacties. Je kan hier alle energie aanbiedingen vergelijken. Je zal dan snel zien dat een 1 jaar contract met een korting je meer voordeel oplevert dan een 3 jaar contract met een cadeaubon. Het cadeau betaal je vaak deels zelf in de vorm van hogere energietarieven en een verhoogd vastrecht.

Mocht je niet zo goed zijn in sparen voor leuke cadeaus of weinig geduld hebben, dan kan je altijd er voor kiezen om een energie contract met een cadeau af te nemen. Wie echter kiest voor een korting en jaarlijks overstapt van energieleverancier is netto het meest voordelig uit. In veel gevallen krijg je aan het eind van het jaar nog geld terug van je energieleverancier dankzij de kortingsactie.

Wat voor termijn bedrag kan ik het beste kiezen?

Wanneer je gaat overstappen van energieleverancier wordt er vaak gevraagd om je energie verbruik in te vullen. Je verbruik kan je terugvinden op de energierekening van je oude energieleverancier. Het is ook vaak mogelijk om deze in te schatten. Vervolgens berekent de energieleverancier hoeveel energiekosten je zou maken met het ingevulde verbruik. Vervolgens halen ze daar vaak de korting van af en schatten ze een termijnbedrag in. Vaak is deze iets hoger dan wat je daadwerkelijk verbruikt zodat je niet voor onaangename verassingen komt te staan. Het is altijd prettiger om geld terug te krijgen dan extra te moeten betalen.