Energievergelijker


 

Het overstapproces bestaat uit een aantal simpele stappen

 

  • Doe een energievergelijking op basis van uw persoonlijke situatie met onze energievergelijker. Vul uw postcode, huisnummer, type meter, type woning en het gemiddeld verbruik. Dit verbruik kunt u bepalen op basis van uw laatste jaarafrekening van de huidige leverancier.
  • Vergelijk het aanbod van de voor uw goedkoopste energieleverancier. Het voordeligste aanbod verschijnt bovenaan in de energievergelijker.
  • Aanvragen. Uw nieuwe leverancier zegt uw huidige contract op. U hoeft hier zelf geen actie voor te ondernemen.
    Na een aantal weken ontvangt u van uw huidige energieleverancier bericht dat uw contract is beëindigd.
    U ontvangt een eindafrekening van de oude energieleverancier. Op deze afrekening staat een berekening van de kosten die nog open staan bij de huidige energieleverancier. Het is ook mogelijk dat u juist minder stroom en gas heeft verbruikt dan waarvoor u al hebt betaald. In dat geval ontvangt u een bedrag terug van uw huidige energieleverancier. Nadat de eindafrekening is geregeld zal u geen energierekening meer ontvangen van de oude energieleverancier.

 

Tarieven / acties

U ziet in het overzicht de tarieven van de energieleveranciers. Door goed te vergelijken kunt u uiteindelijk een behoorlijk lagere energierekening krijgen. Bij sommige aanbieders vindt u ook interessante acties, waardoor het overstappen financieel nog interessanter wordt.
 

Back to Top